سُس عسل و خردل

طرز تهیه پنج نوع سس برای سالاد

سالاد یکی از اجزای اصلی برنامه غذایی شماست؟ چرا سالادهای خودتان را خوشمزه تر میل نمیکنید؟ما در آشپزخانه صنعتی کیبو آموزش پنج نوع سس سالاد رو آموزش میدهیم.

سُس عسل و خردل

تندی خردل این سُس را به چاشنی بسیار مناسب برای سبزیجات تلخ‌تر مثل انواع کاسنی و اندیو تبدیل می‌‌کند. همچنین می‌توانید آن را همراه سبزیجات کرانچی مثل رازیانه و نان گندم کامل استفاده کنید.

سس_سالاد_کیبو

مواد لازم:

  • ۱ حبه سیر، له‌شده
  • ۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید
  • ۱ و نیم قاشق مرباخوری خردل
  • ۱/۲ قاشق مرباخوری عسل
  • ۱/۸ قاشق چایخوری نمک
  • پودر فلفل تازه، به میزان لازم
  • ۱/۳ لیوان روغن‌زیتون

دستور تهیه

سیر، سرکه، خردل، عسل، نمک و فلفل را در کاسه‌ای کوچک با هم مخلوط کنید. روغن زیتون را به تدریج به آن افزوده و هم بزنید.

سُس سیر خامه‌ای

این سُس خامه‌ای از باترمیلک و مایونز کم‌چرب تهیه می‌شود که می‌توانید از آن روی سیب‌زمینی، پاستا یا سالاد استفاده کنید.

مواد لازم:


  • ۱/۲ لیوان باترمیلک
  • ۱/۲ لیوان مایونز کم‌چرب
  • ۱ و نیم قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
  • ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمسان، رنده‌شده
  • ۲ قاشق مرباخوری سُس سویا کم‌سدیم
  • ۱ حبه سیر، له‌شده
  • ۱/۸ قاشق مرباخوری نمک
  • پودر فلفل تازه، به میزان لازم

دستور تهیه

خب حالا نوبت طرز تهیه این سس خوشمزست که سر آشپز کترینگ ونک عاشقشه:

برای آماده کردن نصف لیوان باترمیلک، نصف قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه یا سرکه سفید را به نصف لیوان شیر کم‌چرب اضافه کنید، هم بزنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند. سپس باترمیلک آماده، مایونز، آب لیموترش، پارمسان، سُس سویا، سیر، نمک و فلفل را در مخلوط‌کن بریزید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.

روی سُس را بپوشانید و بگذارید دو روز بماند، سپس مصرف کنید.

طرز تهیه سس سالاد کیبو

سُس سبزیجات خامه‌ای

این سُس رژیمی و خامه ای را می‌توانید همراه با سالاد فصل یا سالاد سیب‌زمینی مصرف کنید. می‌توانید به جای سبزیجات خشک در دستور، از سبزیجات تازه خردشده هم استفاد کنید.

مواد لازم:

  • ۱/۴ لیوان خامه ترش کم‌چرب
  • ۱/۲ لیوان مایونز کم‌چرب
  • ۱/۳ لیوان ماست ساده کم‌چرب
  • ۳ قاشق غذاخوری سرکه سفید
  • ۱ قاشق غذاخوری خردل
  • ۱ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ و نیم قاشق مرباخوری پیاز یا پیازچه ریز خردشده
  • ۱ و ۱/۴ قاشق مرباخوری ترخون یا شوید خشک
  • ۱/۲ قاشق مرباخوری نمک
  • پودر فلفل سفید، به میزان لازم

دستور تهیه

برای آماده کردن خامه ترش، ۱/۸ لیوان باترمیلک آماده کرده، سپس آن را با ۱/۸ لیوان خامه کم‌چرب مخلوط کنید. بگذارید به مدت یک تا دو روز در دمای اتاق بماند.

سپس مایونز، ماست، خامه ترش، سرکه، خردل، عسل، پیاز، ترخون (یا شوید) و نمک را در کاسه‌ای بریزید و خوب مخلوط کنید. به میزان دلخواه به آن پودر فلفل سفید اضافه کنید.

روی سُس را بپوشانید و بگذارید تا ۵ روز بماند، قبل از مصرف حتماً آن را هم بزنید.


سُس سرکه‌ای سبزیحات

ما به شما در کترینگ گاندی توصیه میکنیم که این سُس تازه همراه با مخلوط سبزیجات فوق‌العاده خواهد بود. همچنین می‌توانید سُس مناسبی برای سالاد پاستای سرد باشد.

مواد لازم:

  • ۱/۴ لیوان روغن‌زیتون
  • ۱/۴ لیوان آب مرغ
  • ۱/۴ لیوان سرکه قرمز
  • ۳ قاشق غذاخوری سبزیجات تازه، خردشده (مثل ریحان، ترخون، شوید، پونه یا مرزنجوش) یا ۱ قاشق غذاخوری مخلوط سبزیجات خشک
  • ۲ قاشق غذاخوری موسیر، ریز خردشده
  • ۱/۴ قاشق مرباخوری نمک
  • ۱/۴ قاشق مرباخوری پودر فلفل تازه

دستور تهیه

روغن‌زیتون، آب مرغ، سرکه، سبزیجات، موسیر، نمک و فلفل را در پارچی بریزید و در آن را سفت ببندید. آن را تکان دهید تا خوب مخلوط شود (یا مواد را در کاسه‌ای بریزید و هم بزنید).

روی آن را بپوشانید و ۲ در در یخچال قرار دهید.


سُس لیمو و گشنیز

با آب‌ پرتقال و گشنیز سُسی فوق‌العاده ترش و خوشمزه می‌توانید فراهم کنید که کترینگ میدان عطار میگه مطمئناً دوست خواهید داشت با همه جور غذا آن را امتحان کنید.

مواد لازم:

  • ۱ لیوان گشنیز تازه
  • ۱/۲ لیوان روغن‌زیتون
  • ۱/۴ لیوان آب لیموترش تازه
  • ۱/۴ لیوان آب پرتقال تازه
  • ۱/۸ قاشق مرباخوری نمک
  • ۱/۴ قاشوق مرباخوری پودر فلفل
  • پودر سیر، در صورت دلخواه

دستور تهیه

گشنیزها را ریز خرد کنید، سپس آن را به همراه روغن‌زیتون، آب لیموترش تازه، آب پرتقال، نمک و فلفل در مخلوط‌کن بریزید تا مواد صاف و یکدست شود.

استفاده از انواع روغن

راهنمای روغن های پخت و پز

روغن ها یکی از مهم ترین اجزای بسیاری از دستور العمل های مورد علاقه ی ما هستند و نقش مهمی را در تکنیک های مختلف پخت و پز، از غذاهای سوخاری و سرخ کردنی گرفته تا کبابی و پختنی ایفا می کنند.

در حالی که بسیاری از این دستور العمل ها به دقت نحوه ی استفاده از یک روغن را مشخص می نمایند، لیکن برخی دیگر این کار را انجام نمی دهند. بنابراین بهتر است نحوه ی استفاده از هر روغن را به خوبی بدانیم چرا که استفاده ی نادرست از روغن ها می تواند دستور پخت غذا را خراب کند.

در آشپزخانه صنعتی کیبو می خواهیم به مرور کلی مزایای بهداشتی و بهترین کاربرد روغن های پخت و پز معمولی بپردازیم.

روغن های پخت و پز: مزایای ان ها برای سلامتی و بهترین کاربردشان

  • روغن زیتون کاملا خالص

احتمالا تا کنون به کرات از روغن های پخت و پز به خصوص روغن زیتون کاملا خالص و یا EVOO، که شهرت خود را مدیون چربی سالم و مفید برای سلامتی است استفاده نموده اید. این روغن به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی، چربی های سالم و پیشگیری از سرطان یک روغن بسیار عالی به حساب می اید.

به دلیل برخورداری از این مزایا و در دسترس بودن آن، شما می توانید از EVOO برای آماده سازی هر نوع غذایی استفاده کنید.

اما نقطه دود کردن پایین آن (دمایی که در آن روغن شروع به تخریب و آزاد نمودن رادیکال های ازاد مضر می کند) بدین معنی است که این روغن ،روغن خوبی برای پخت و پز نیست و حداقل بهتر است از آن در دمای بالاتر از ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۱ درجه سانتیگراد) استفاده نکنید.

به همین دلیل، ما در کترینگ میرداماد اغلب از روغن زیتون برای غذاهای سردتر مانند سالاد و سس ها مورد استفاده قرار می گیرد.

  • روغن زیتون سبک

ممکن است روغن زیتون کاملا خالص در جهان روغن زیتون ها بیشترین توجه را به سوی خود جلب کرده باشد، اما پسر عموی آن، دارای بسیاری از خواص تقویت کننده ی سلامتی است.

روغن زیتون سبک دارای نقطه دود بسیار بالاتری در حدود ۴۷۰ درجه فارنهایت (۲۴۳ درجه سانتیگراد) است. بنابراین، این روغن برای پخت و پز در درجه حرارت بالا، مانند کباب کردن، و گریل کردن مناسب است.

انواع روغن

روغن زیتون را می توان برای پخت و پز نیز استفاده کرد، اما باید بدانید که طعم آن ممکن است تغییر کند. بهتر است فریب نام آن را نیز نخورید چرا که این روغن زیتون کالری کمتری نسبت به سایر انواع روغن ها ندارد. اما در عوض دارای طعم بی نظیری است.

  • روغن نارگیل

مانند بسیاری از روغن های دیگر، روغن نارگیل به دو نوع تصفیه شده یا غیر تصفیه شده تقسیم می شود (که به عنوان روغن خام شناخته می شود).

روغن نارگیل تصفیه شده نقطه دود ۴۵۰ درجه فارنهایتی (۲۳۲ درجه سانتیگراد) دارد. که آن را به روغن خوبی برای سرخ کردن یا کباب کردن تبدیل نموده و علاوه بر این این روغن دارای طعم خنثی و نارگیلی ای می باشد که برای استفاده در غذا بسیار عالی است.

از سوی دیگر، روغن نارگیل خام، عطر و طعم نارگیل را حفظ کرده و می تواند در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ درجه سانتیگراد) به کار گرفته شود. البته برای استفاده از هر دوی این روغن ها در پخت و پز باید انها را به نسبت ۱: ۱ با کره یا سایر روغن ها ترکیب نمود.

  •  روغن های گیاهی

در حال حاضر یکی از اعضای اصلی آشپزخانه ی هر فردی به خصوص تهیه غذا ونک ، روغن های گیاهی که در سال ۱۹۷۰ توسط محققان دانشگاه مانیتوبا کشف شد و پس از ان به یکی از روغن های پر طرفدار در کانادا تبدیل گردید.

در حالی که سایر روغن های گیاهی همواره از ترکیبی از گیاهان به دست می آیند (که بسته به نوع روغن ممکن است متفاوت باشد)، روغن کانولا همیشه از گیاه منداب استخراج می شود.

فرایند پالایش تمام انواعروغن های گیاهی باعث می شود که نه تنها آنها دارای طعم طبیعی بی نظیری باشند بلکه میانگین نقطه ی اشتعال بالای ۴۰۰ درجه ی فارنهایت (۲۰۴ درجه سانتیگراد) داشته باشند. این امر باعث می شود این گونه روغن ها برای سرخ کردن، گریل کردن، کباب کردن و پخت و پز مفید باشند.

روغن های گیاهی دارای مزایای زیادی برای سلامتی است، بنابراین شواهدی در مورد مزایای بهداشتی آن وجود دارد که آن را در سایت کترینگ جردن برای شما ذکر خواهیم کرد..

تهیه غذا

  • روغن آووکادو

اگر می دانید که آووکادو دارای چربی های غیر اشباع است از اینکه بشنوید روغن آن نیز دارای همین گونه چربی هاست تعجب نخواهید کرد.

علاوه بر مقدار بالای این گونه چربی های مفید، روغن آووکادو دارای بالاترین نقطه اشتعال شناخته شده در میان روغن های گیاهی است که چیزی در حدود ۵۲۰ F (271 C) برای نوع تصفیه شده و ۴۸۰ درجه ی فارنهایت (۲۴۹ C) برای روغن های تصفیه نشده می باشد. بنابراین این روغن برای سرخ کردن، تهیه کباب، گریل خوشمزه و پخت و پز مناسب می باشد.

اگرچه روغن آووکادو به عنوان یک روغن حامل در نظر گرفته می شود که باعث می شود طعم های دیگر خود را نشان دهند، اگر می خواهید روغنتان دارای یک طعم ملایم باشد، نوع تصفیه شده را انتخاب کنید.

  • روغن بادام زمینی

روغن بادام زمینی به دلیل برخورداری از ویژگی های بی نظیر اغلب در غذاهای تایلندی، چینی و سایر غذاهای آسیایی استفاده می شود. نوع تصفیه شده ی این روغن با نقطه ی اشتعال ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۲ درجه سانتیگراد) برای سرخ کردن در درجه حرارت بالا مناسب می باشد.

علاوه بر این، این روغن برای سرخ کردن در حجم بالا فوق العاده عالی است، به همین دلیل است که صنایع غذایی از ان برای مواردی نظیر سیب زمینی سرخ کرده و مرغ سرخ شده استفاده می کنند.

تهیه غذا

از سوی دیگر، روغن بادام زمینی خام دارای نقطه اشتعال ۳۲۰ درجه فارنهایت است (۱۶۰ درجه سانتیگراد) که می توان ان را برای داشتن طعمی بهتر، به سالاد یا سس اضافه نمود.

  • روغن کنجد

روغن کنجد ممکن است قهرمان نیازهای آشپزی شما باشد. با وجود چربی غیر اشباع و آنتی اکسیدان های زیاد، روغن کنجد انتخابی سالم برای پخت و پز به شمار می اید.

میانگین نقطه ی اشتعال ​​این روغن چیزی در حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ درجه فارنهایت است (۱۷۷ تا ۲۰۴ درجه سانتیگراد) و این بدان معنی است که می توان از آن برای سرخ کردن ، گریل کردن و اضافه نمودن آن به شیرینی استفاده نمود.

برای کسب بهترین نتایج، بهتر است که آن را در یخچال نگهداری کنید.